Camera Deputaților

Cabinet Parlamentar Laurențiu Nicolae Cazan

Am participat astăzi la Drăgăşani la o dezbatere publică referitoare la iniţiativa legislativă privind înfiinţarea şi organizarea punctelor gastronomice locale unde au participat mai mulţi colegi parlamentari, printre care domnul deputat și Preşedinte PNL Vâlcea, Cristian Buican, doamna senator Claudia Mihaela Banu, domnul secretar de stat Aurel Simion, precum şi mai mulţi reprezentanţi ai mediului de afaceri local.

Scopul principal al acestei dezbateri publice de la Drăgăşani a fost acela de a familiariza producătorii locali din județul nostru cu oportunitățile care li se vor deschide odată cu adoptarea şi intrarea în vigoare a viitoarei legi.

Legea inițiată de domnul deputat Cristian Buican, pe care o susţin şi eu încă de la început, cu privire la funcționarea punctelor gastronomice, are ca obiectiv oferirea unui cadru legal micilor producători din agricultură astfel încât să poată organiza, în propriile gospodării, puncte gastronomice în care turiștii să poată consuma preparate din produse naturale și proaspete.

Dezvoltarea punctelor gastronomice locale va contribui la creşterea bunăstării locuitorilor din zona rurală, va permite crearea de noi locuri de muncă şi asigurarea unei surse de venituri stabile pentru micii producători. De asemenea, se vor genera inclusiv venituri suplimentare pentru bugetul de stat şi va crea oportunităţi economice semnificative în zona rurală.

La finalul acestei dezbateri a avut loc o degustare a produselor tradiționale aduse de mai mulți producători locali și ulterior au fost premiate cele mai bune produse. Mulțumesc tuturor celor care au participat la acest eveniment!